13 december 2010

Nytt litet projekt


Jag har börjat på ett nytt litet stickprojekt, vid sidan av tröjan. Garnet är köpt på en marknad och som vanligt har jag slängt etiketten, så jag har ingen aning om vad det heter och så vidare.. Jag ska göra en och kanske två julklappar av det så jag antar att jag får vänta med att berätta vad det ska bli. Spännande va?

muttarmband

Min vän Anna har lärt mig att göra muttarmband. Det är väldigt enkelt och blir supergrymt! Nästa garnjunta ska jag lära Betty (som fortfarande inte har bloggat..) att göra muttarmband!
Det kommer bli superkul!


Så här nöjd är Agnes över att mitt bakstycke är klart! eller nääe.. hon är nöjd över att hon ha fått luciafika hos mig!

8 december 2010

Garnjunta, sushijunta, discojunta


Ikväll har vi haft träff med Garnjuntan igen. Vi åt sushi.


Linnéa är den snabbaste stickerskan jag känner. Så här långt har hon kommit på sin tröja nu. Jag ligger verkligen efter med min.


Hannelé var närvarande och gillade mina uggleljuslyktor som står i hörnet utan att synas.


Anna virkade på sina fina blommor och vi hade inte disco även om det kanske ser ut som det. Betty var också med men jag kom inte på att jag har en kamera förrän hon hade gått. Tack för ikväll allihopa!

7 december 2010

Försök till blommor

Idag tog jag mig ner på Ica Maxi och köpte en egen virknål och lite garn. Men istället för att börja på filten provade jag att göra de blommor som Anna skrev om igår!
De blev riktigt söta. Är rädd att de kommer dekorera hela lägenheten inom kort!!

Jag har redan (!) fått skavsår på höger pekfinger men kommer "garnaterat" att virka fler av dessa söta ting! Tack Anna för en riktigt bra beskrivning!


6 december 2010

Blommor

Jag var inte sugen på att virka på rutorna i helgen så jag började improvisera fram små blommor. Det tog några försök innan jag blev nöjd med "receptet" men nu är planen att göra massor och sedan sy fast dem på ett grönt snöre och dekorera vår julgran med girlangen. 

Dessa blommor blev väldigt enkla men jag gillar dem så. Vill du testa göra likadana gör du så här:
Virka 7 luftmaskor (LM) och slut dem till en ring med en smygmaska (SM).
Virka 14 fasta maskor (FM) i ringen och slut varvet med en SM.
(Byt färg om du vill det)
Virka en fast maska i var maska på föregående varv (14 stycken) och slut varvet med en SM.
Virka 4 LM, hoppa över en maska (på föregående varv) och gör en SM i nästa maska, fortsätt så varvet ut och slut med en SM. Detta blir blombladen.
Sist virkar du 7 FM i varje båge.
Klart!

Garnkorg


Jag hittade en fin korg på Ica Maxi som blev perfekt som garnkorg. 

4 december 2010

Juntagäst !

Jag får börja med att tacka för senast! Och ursäkta för att jag inte kom igår. (Kunder som kommer 40 min sent på en fredagseftermiddag är Inte uppskattade!)

Sedan sist har jag ägnat luncher och små lediga stunder till att virka. Jag har inget tempo att avundas, utan lär mig sakta men säkert. Jag har bytt färg två gånger, sen om jag har gjort på rätt sätt återstår att se! Jag har absolut ingen tanke bakom detta verk utan det är helt och hållet bara ett övningsexemplar. På måndag hade jag tänk inhandla egna verktyg för att slippa nalla av Anna. Sen tror jag att jag hoppar på detta med att virka en filt - så får vi se hur långt jag kommer!

Och jag ser fram emot att bli en permanent medlem i
Garnjuntan!
Ha en trevlig helg och fin andra advent!

3 december 2010

"stick-fingrar"

Jag är riktigt dålig på att blogga!
Jag har många ursäkter.. Jag skyller på att jag jobbar för mycket (eller är 80% mycket?), det är alldeles för mörkt ute och jag har en alldeles för kall lägenhet!

Egentligen stämmer inga av mina ursäkter. Jag bor varmt, jobbar lagom mycket och det som lyser upp min tillvaror är faktiskt min älskade dator.. men den riktiga ursäkten är att jag stickar och glömmer bort bloggen! Jag har stickat så mycket att det gör ont att hålla i gaffeln då jag ska äta, ha svårt för att öppna dörrar och på jobbet måste jag ta små pauser för att inte känna av mina "stick-fingrar". Min tröja är långt ifrån klar och jag drömmer mig redan bort till nya projekt!

Jag klagar inte, jag är bara nöjd! Nöjd över garnjuntan, bloggen och mina "stick-fingrar"..

1 december 2010

Galen i garn!

Halva nöjet med själva skapandet är inköpet av material. Böcker, tidningar och givetvis det viktigaste- garnet. Jag älskar att frossa i färger och kan uppehålla mig bra länge i en och samma butik.

Genom min favorittidning Drömhem&Trädgård så fann jag denna underbara bok, Galen i Garn. Skriven av Susanna Zacke och Sania Hedengren.

Här fann jag inspirationsbilder som genast fick mig att börja virka stora rutor till en filt.

Så snart jag fyndar en ful golvlampa på loppis ska jag klä om den med mormorsrutor.

Men just nu är det filt med stora rutor som gäller och detta är vad jag åstadkommit såhär långt...